NORDBALTIC INCUBATOR – Pirmasis AMII savarankiškas projektas į Vilnių sukvietė pusšimtį studentų, moksleivių ir dėstytojų iš Latvijos, Švedijos, Suomijos, Islandijos, Italijos, Estijos ir Lietuvos. Du mėnesius Vilniuje jie mokėsi, plėtojo idėjas ir sukūrė keturis dokumentinius filmus, kuriuos suvienijo veiksmo vieta – Vilniaus miestas.  Sukurti filmus apie Vilnių jauniems kūrėjams padėjo profesionalių dėstytojų komanda – lietuviai režisieriai ir prodiuseriai Audrius Stonys, Audrius Mickevičius, Ričardas Matačius, Stasys Baltakis, Islandijos kino akademijos režisūros dėstytojas Stevenas Meyersas, Latvijos kultūros akademijos dėstytojas, operatorius Andrejs Verhoustinskis, Estijos operatorius ir prodiuseris Arko Okkas.
NORDBALTIC INCUBATOR – Pirmasis AMII savarankiškas projektas į Vilnių sukvietė pusšimtį studentų, moksleivių ir dėstytojų iš Latvijos, Švedijos, Suomijos, Islandijos, Italijos, Estijos ir Lietuvos. Du mėnesius Vilniuje jie mokėsi, plėtojo idėjas ir sukūrė keturis dokumentinius filmus, kuriuos suvienijo veiksmo vieta – Vilniaus miestas. Sukurti filmus apie Vilnių jauniems kūrėjams padėjo profesionalių dėstytojų komanda – lietuviai režisieriai ir prodiuseriai Audrius Stonys, Audrius Mickevičius, Ričardas Matačius, Stasys Baltakis, Islandijos kino akademijos režisūros dėstytojas Stevenas Meyersas, Latvijos kultūros akademijos dėstytojas, operatorius Andrejs Verhoustinskis, Estijos operatorius ir prodiuseris Arko Okkas.
VASAROS MEDIA STUDIJA – Bendradarbiaujant su Lietuvos Muzikos ir Teatro akademija, AMII organizuoja ilgametę tradiciją turinčias kūrybines dirbtuves „Vasaros MEDIA studija”. Projektu siekiama išsaugoti ir praturtinti europinės kultūros kinematografinę įvairovę, skatinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą tarp Europos Sąjungos aukštųjų kino mokyklų bei plačiosios auditorijos bei paskatinti jaunuosius profesinių ir kūrybinių ambicijų turinčius kino kūrėjus analizuoti garsą ir muziką kine, ieškoti naujų formų ir išraiškos priemonių bei visapusiškai padėti jiems įsitvirtinti ir konkuruoti kino meno industrijoje. 2013 m. projekto tema – “Šokis kine”. Temos specifiką, šokio ir kino kalbos kodus ir sąsajas, technines subtilybes studentams padėjo įminti  Europos šokio ir kino industrijose puikiai žinomas dėstytojų būrys: operatorius Arledge Armenaki (JAV), choreografė Helena Jonsdottir (Islandija), choreografė ir šokio teoretikė Ramona Galkina (Latvija), choreografės Olga Zitluchina (Latvija) ir Aira Naginevičiūtė (Lietuva).
VASAROS MEDIA STUDIJA – Bendradarbiaujant su Lietuvos Muzikos ir Teatro akademija, AMII organizuoja ilgametę tradiciją turinčias kūrybines dirbtuves „Vasaros MEDIA studija”. Projektu siekiama išsaugoti ir praturtinti europinės kultūros kinematografinę įvairovę, skatinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą tarp Europos Sąjungos aukštųjų kino mokyklų bei plačiosios auditorijos bei paskatinti jaunuosius profesinių ir kūrybinių ambicijų turinčius kino kūrėjus analizuoti garsą ir muziką kine, ieškoti naujų formų ir išraiškos priemonių bei visapusiškai padėti jiems įsitvirtinti ir konkuruoti kino meno industrijoje. 2013 m. projekto tema – “Šokis kine”. Temos specifiką, šokio ir kino kalbos kodus ir sąsajas, technines subtilybes studentams padėjo įminti Europos šokio ir kino industrijose puikiai žinomas dėstytojų būrys: operatorius Arledge Armenaki (JAV), choreografė Helena Jonsdottir (Islandija), choreografė ir šokio teoretikė Ramona Galkina (Latvija), choreografės Olga Zitluchina (Latvija) ir Aira Naginevičiūtė (Lietuva).